FJV:s Live jazz – recordings

Live jazz – recorded
jazzlogo5cm72 (kopia)

 

 

 

 

Live Jazz sent in television in a swedish channel called ”Öppna Kanalen” from Vaexjoe (Vaxjo) samt Musik i Syd Channel

Musical experience in real life – as it sounded when the bands accepted to Björn Möller to publish their music, for instance on the YouTube and also here.

Lucia 2008 Munken Stjärnan

Lucia 2008 Munken Staffan Stalledräng

Limehouse jazzband 2

Limehouse jazzband 3

Limehouse jazzband 4

2009-04-15-Limehouse Jazzband-5

Limehouse jazzband 6

Limehouse jazzband 7

2009-04-15-Limehouse Jazzband-8

Limehouse jazzband 9

Limehouse jazzband 10

Lucia 2010 HelgaNatt

Stockholm swing 1

Gunnar Lidberg

Anna Paulin och Ulf Johansson Werre
PM & Vänner

Anna Paulin jazzsångerska och låtskrivare som sjunger direkt från hjärtat. Född i Kalmar, uppväxt i Höganäs i en musikerfamilj med en far som är välkänd jazztrumpetare och en dansk mamma rotad i den danska musikskatten. Annas flerkulturella identitet har varit en stor fördel för hennes artisteri; hennes språkliga gehör har tränat henne till jazzmusikalisk världsmedborgare.

Som sångerska inspirerades Anna tidigt av Ella Fitzgerald, Anita O’Day, Peggy Lee, Doris Day, Marilyn Monroe såväl som singer/ songwriters som Joni Mitchell och Emmylou Harris. Redan vid fyra års ålder stod hon på scen första gången och kom sedan att delta i flera amatörmusikaler och revyer.

Ulf Johansson Werre är född i Lövånger 1956-01-16. Kom till Uppsala 1963 där han spelade trummor och gitarr i olika popgrupper, bl.a. med John Högman. Efter att ha upptäckt jazzen vid tio års ålder blev pianot och senare vid femton blev trombonen hans instrument.

Ulf är en av landets flitigaste och mest mångsidiga musiker. Och i alla sammanhang söker han som trombonist, pianist och sångare det rätta ”groovet” och det hittar hani många olika sammanhang.
Artikeln publicerad i DIG Jazz nr 2/2005.

Lyssna på Anna & Ulf

Naoko Sakata är en hyllad pianist som framför improviserade konserter där musiken får flöda fritt utan ramar.

Naokos orädda improvisationsstil och känslostarka spel har blivit hennes varumärke. Musiken rymmer allt från lugn och poetisk skönhet till intensivt och explosivt kaos, som flätas ihop i ett personligt uttryck. Inner Planets Footprint Records är hennes första soloskiva och släpptes 1:a maj 2020.

Föreningen har i samarbete med Musik i Syd spelat in en musikvideo med Naoko Sakata i februari 2021 i Musik i Syds konsertlokal på Nygatan 6. Medlen för inspelningen är s.k. Coronapengar som Växjö kommun har ställt till föreningens förfogande. Finns på Musik I Syd Channel eller så klickar du på länken nedan!

Lyssna på Naoko Sakata pianokonsert!

Emma Denward och Magnus Hjort

PM & Vänner

Med en intensitet som spänner från intim innerlighet till kärvhet i ett vrål framför Emma Denward sina texter så det verkligen känns. Emma och pianisten Magnus Hjorth har mångårig historia av gemensamt låtskrivande där de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba malande inpass for att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, nordisk ton och svenska visan.

Emma och pianisten Magnus Hjorth har mångårig historia av gemensamt låtskrivande och de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba målande inpass för att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, nordisk ton och svenska visan.

Lyssna på Emma och Magnus

Leon Falk Satchmo Tribute

PM & Vänner 9 juni 2020

Leon Falk Satchmo Tribute är en djupdykning i Louis Armstrongs musikaliska värld – en av 1900-talets absolut mest betydelsefulla musiker. Med samma klassiska ”Hot Five”-sättning som i de legendariska studio-sessionerna på 20-talet har Leon Falk Satchmo Tribute med noggrannhet tagit sig an Louis Armstrongs musikaliska arv, och framför musiken med känsla och liv.

Bandet hyllar också ”Satchmo” genom att skriva egna originalkompositioner i stilen, och tar på så sätt 1920-talsmusiken in i 2020-talet. På ett medryckande sätt strävar bandet när de spelar efter att lyfta den tidiga jazzens värden – samspelet, bluesen, dansen och känslorna.

Trumpetaren och kornettisten Erik Tengholm är en ”rising star” inom både den moderna och klassiska jazzen och behärskar den unika spelstil som vi förknippar med Louis Armstrong.

– I november 2017 tilldelades Erik Louis Armstrong-stipendiet som delas ut av Föreningen Klassisk Jazz.
– I april 2018 släpptes bandets debut-skiva ”Just Another Satchmo Tribute”.
– I augusti 2018 tilldelades Adam och Leon stipendium från Jazzarkivet som ges till ”Yngre musiker som spelar äldre jazz.”

Bandmedlemmar:
Leon Falk trombon/sång – Erik Tengholm trumpet/kornett – Adam Falk klarinett – Uno Dvärby banjo Sara Karkkonen piano.

Lyssna på Leon Falk Satchmo Tribute

Miranda Murre Eriksson

Konsert för barn

Murre är utexaminerad från Visskolan i Västervik och spelar alla möjliga instrument, bl.a. munspel, gitarr och mandolin. När hon är ute själv är det gitarren som är hennes trogna följeslagare.

Murre framför mycket eget material, varvat med poesi och mellansnack med glimten i ögat. Hon tolkar gärna sina förebilders alster på ”Murre-vis”. Sjunger mest på svenska men även på engelska, bl.a. The Doors och Bob Dylan. Bland hennse svenska favoriterna finns Stefan Sundström, Dan Viktor, Dan Andersson, Emil Jensen, Allan Edwall och Cornelis Vreeswijk.

Lyssna på  Murre

Thomas Arnesen Bluse Band

Thomas Arnesen, jazz-, bluesgitarrist och sångare. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, och vid Musikvetenskapen. Har gett ut fyra skivor i eget namn, medverkat på inspelningar med bl.a. Panta Rei, Anders Widmark, Claes Janson, Kjell Öhman, Egil Johansen, Tomas Ledin, Gösta Linderholm, Cornelis Vreeswijk. Inspirationskällorna spänner från Clapton, Hendrix, Beck, BB King, Peter Green och andra blues/rock musiker till Pat Metheny, Jonshn McLaughlin, John Schofield m.fl.

Bandmedlemmar:
Thomas Arnesen guitar/Vocals – Andreas Hellkvist hammond organ – Anders Forsberg wurlitzer – Björn Lundquist bass – Ola Ragnar drums.

Lyssna på Thomas Arnesen Blues Band

Bag Ladies

PM & Vänner

Bag Ladies är ett jazzband som utgörs av saxofonisterna Catharina Wibourgh och Gunnel Samuelsson som har speklat ihop sedan tiden på Skurups fhsk på 80-talet.

Lyssna på akt 1 och akt 2.

 

 

 

Musical experience in real life – as it sounded when the bands accepted to Björn Möller to publish their music, for instance on the YouTube and also here.

Lucia 2008 Munken Stjärnan

Lucia 2008 Munken Staffan Stalledräng

Limehouse jazzband 2

Limehouse jazzband 3

Limehouse jazzband 4

2009-04-15-Limehouse Jazzband-5

Limehouse jazzband 6

Limehouse jazzband 7

2009-04-15-Limehouse Jazzband-8

Limehouse jazzband 9

Limehouse jazzband 10

Lucia 2010 HelgaNatt

Stockholm swing 1

Gunnar Lidberg