Konserter – icke ideella

VÄXJÖ – fredag 8 februari 2019

på Kafé de luxe kl 21

Goran Kajfes Tropiques med Christer Bothén + efterband

Datum: Fre 08/02
Kostnad: 195 Riksdaler
Tropiques på scen kl 21. Dörrar 20.30. Efter konserten blir det efterband, och i bästa fall jamsession efter detta, så ladda för en helkväll i den sinnesvidgande jazzens tecken! Entré 195 kr, med 50 kr rabatt för studenter samt Jazz i Växjös medlemmar. Förköp finns här.

21: Goran Kajfeš Tropiques spelar en unik typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypno-jazz. Gruppens musik skapas utifrån en semi-improviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment (basgångar, melodier) som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden. Inom denna struktur skapas en musik som är intensiv och händelserik, men som innehåller få kontraster och plötsligheter. Med sin långa formkurvor försätter den både musiker och lyssnarna i tillstånd, en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar. Den konstnärliga kärnan rymmer en mot-kommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid; bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande, genom lyssnandet. Det är musik som låter låter lyssnaren vara i och bli till tillsammans med ljuden.

Debutskivan “Enso” fick oerhört positiva recensioner i Sverige och internationellt, recensioner som vittnade om ett starkt behov av denna musik, kanske för att den säger något om vår samtid och om vikten av att vara här, nu. Detta är Tropiques releaseskonsert för bandets andra album, nu med legendariska musikern Christer Bothén som extraordinär gäst.

Goran Kajfes – Trumpet, Synth
Alexander Zethson – Piano, Orgel, Synth
Johan Berthling – kontrabas
Johan Holmegard – trummor
Christer Bothén – basklarinett

22.30: Folk från S:t Sigfrids Folk
Vår lokala folkhögskola har utbildat många av landets stora jazznamn genom åren. Denna kväll får vi besök av morgondagens stjärnor som bjuder en spelning i Tropiques anda. Mer info kommer!

23.30: Jamsession
Om stämningen är den rätta möts många av kvällens musiker på en improviserad urladdning framåt natten! Även annan publik välkomnas upp på scen, så ta med din bästa kornett/resexylofon och ge dej in i den musikaliska dimman!