FJVs grafiska formgivning o dyl

Typsnitt före datorernas tillkomst: Univer / Favorit24 / Courier.

Typsnitt efter datorernas tillkomst:  Times New Century Scoolbook / Arial /Trebuchet MS / Trajan Pro / + några till.

Typsnitt i de gula jazzannonserna:  Bandens namn i …

Loggon: en trumpetare som påminner och Louis Armstrong men som inte är det. Vill minnas att det var Sven Hammarstedt som tog fram loggon och som därefter aldrig ändrats med undantag av att det under några veckor direkt i starten så användes en handgjord logga med annat utseende (man måste ju börja med något).

40 års loggan togs fram av … (Tommy Nilsson vet)

Våra brevpapper: En bit in på 1970-talet hade våra brevpapper inte bara en 2-färgad loggo utan i mitten fanns vår trumpetare ca 10 cm bred som upprepades totalt 3 ggr på brevpappret. Figuren var mycket ljust röd, men även ljust blå förekom.

Idag har vi inte kvar upprepningen men i stort är det ett snarlikt brevpapper som naturligtvis innehåller FaceBookadressen, hemsidornas sökväg; mailadresserna och mobilnumren.

Thomas Lindström började ca 2004 att göra en hemsida till klubben. Då gjordes den i FrontPage. Han var synnerligen duktig på det grafiska utformningen och snittet. Thomas bakgrund var som delägare i Smålands Reklambyrå under hela dess livslängd. Därefter drev han eget med centralt placerat kontor mitt i Växjö.

Och det var som delägare i Smålands Reklambyrå som jag (Björn Möller) lärde känna honom som både kund och leverantör. Min bakgrund är som antälld i familjens skrivbyrå/snabbtryckeri och sedemera delägare i Tryck & SkrivService. Till oss hittade snabbt jazzföreningen varvid jag kom att trycka all klubbtidningar, kuvert, brevpapper mm. Sedan 1994 levererar Lindströms Tryckeri trycksakerna. Vår tidning kopierades sedan 1994 hos ?. Ca 2005 fick TMG Växjö (f d Davidssons Tryckeri) överta kopieringen som då gjordes i 4-färg.

Och vid Thomas allt för tidiga frånfälle tog jag därmed över föreningen hemsida våren 2008. Till en börja med fortsatte jag med FrontPage. År 2011 träffade jag på en person som erbjöd sig att lägga upp den i wordpress och med en ny framsida som dock skulle påminna en del av det Thomas gjort, vilket var ett krav från mig.

Thomas hade en mörk siluett i svart med rödtonad himmel. Min variant blev en handgjord Växjösiluett i svart utan bakgrund. Siluetten bytts ut då och då på grund av att Växjös siluett ändras, fjärrvärmeverket bygger till, vattentorn rivs och så vidare. Siluetten ligger i sydöstlig/nordvästlig riktning för att de båda klocktornen ska synas då kyrkan ligger i riktningen väst till öst. Rakt söderifrån/norrifrån ser det bara ut som ett klocktorn.

Här är de siluetter vi sparat. Viss scanning återstår.

1

3

 

4

I november 2017 kom förslag på en ny hemsida för jazzklubben och den skulle vara helt annorlunda. Då gjorde jag/Björn Möller en överenskommelse om att få ha kvar den hemsida som Thomas och jag låtit se dagens ljus, dock med nytt namn: jazzkalendern.nu  allt annat var uteslutet enligt styrelsen. Min idé har alltid varit – att det man gör ska se annorlunda ut och sticka ut från mängden – ! Den devisen har jazzkalendern.nu  då den är fylld med info, historia och mycket, mycket annat. Och den hemsidan uppdateras minst en gång i veckan.

jazzivaxjo.se har ett modert utseende. Webmastern för jazzivaxjo.se är Johannes Duelund.

..

En ny hemsida (jazzkalendern.nu) såg därmed dagens ljus under november 2017. Den kom till för att rädda allt material som den numera nya jazzivaxjo.se inte skulle behålla.

Den nya sidan heter jazzkalendern.nu och drivs av mig (Björn Möller) på snarlikt sätt som tidigare. Då var huvudsidan Föreningen Jazz i Växjö och två andra sidor var jazzkalendern med alla konserter inom Växjö kommun samt den tredje speglade all jazz inom de fyra sydliga landskapen.

Alla dåvarande flikar överlevde också, men har numera justerats till jazzkalendern.nu och dess inriktning och Jazz i Växjös historia.

……

I wordpress finns olika fasta storlekar men i instllningarna kan jag byta typsnitt, storlek och färg;

Stycke,

Rubrik 1, brun, xx pt

Rubrik 2, blå, xx pt

Rubrik 3, svart, xx pt

Rubrik 4, svart, xx pt

Rubrik 5, svart, xx pt

Rubrik 6, svart, xx pt

Förformaterad

……

19 september 2018 fick jazziväxjö en ny postal adress:

 

Föreningen Jazz i Växjö

Slåttervägen 113

352 53 Växjö

Föreningen har lagt in om en adressändring som gäller ett år från 19 september 2018

Och enligt Adressändring behövs inte c/o längre!

……

VI TESTAR  januari 2019

typsnitt, alla i samma storlek dvs 12 pt för att se hur de blir på internets olika plattformar.

Nu skall dock stilarna justeras till respektive namn.

 

Baskerville Old Face                                       TYPSNITTSKORGEN januari 2019

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö

0123456789

 

Times New Roman

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö

0123456789

 

Century Schoolbook

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö

0123456789

 

Georgia

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö

0123456789

 

Rockwell Nova

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö

0123456789

 

Trebuchet MS

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö

0123456789

 

Microsoft Sans Serif

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö

0123456789