_ _ BackSpegeln speglar klubbens historia och det allra färskaste hittar du överst av praktiska skäl! Och det äldsta i botten _
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
2023
☆☆☆☆☆
☆☆☆☆☆
Torsdag 18 maj – VÄXJÖ
Konrad Agnas Rite of Passage
Torsdag 18 maj – Dörr 19 på scen 20.00 – PM Hotel Champangnesalen!
Förband från S:t Sigfrids fhsk
Konrad Agnas Rite of Passage.
En övergångsrit är en rit som markerar en persons övergång från ett stadium i livet till ett annat. Övergångsriter brukar sammanfalla med familjehögtider. Riterna brukar åtföljas av en fest såsom dopfest, konfirmationsfest och bröllop. Ibland får den inblandade ett namn i och med riten: vid dop eller giftermål.
Nu händer det nämligen (!) jag Konrad kommer till våren 2023, efter att i över tio år ha släppt skivor som co bandledare, släppa min debutskiva: Konrad Agnas Rite of Passage på Jonas Kullhammars legendariska label Moserobie. Release sker i skiftet av april/maj 2023 och Konrad och hans medmusikanter ser fram emot att komma och spela i Kafé de luxe Gillestuga! Det blir garanterat jam efteråt om studenterna vill!
Förband från S:t Sigfrids fhsk
Bandmedlemmar:
Per Texas Johansson – Saxofon
Johan Graden – Piano
Torbjörn Zetterberg – Kontrabas
Konrad Agnas – Trummor
☆☆☆☆☆
Fredag 5 maj – VÄXJÖ
Kafé de luxe, Gillestuga, kl 20
Förband fr. S:t Sigfrids fhsk
Hederosgruppen
Hederosgruppen startades 2018 av pianisten Martin Hederos, detta unikum i musiksverige som verkar röra sig till synes obehindrat mellan olika genrer och samarbeten. Runt sig har han samlat några av landets mest namnkunniga och egensinniga musiker och gruppen blev snabbt ett gemensamt projekt där alla bidrar med kompositioner och sätter sin prägel på musiken.
Det är ett brokigt gäng och musiken som kommer ut är just det, brokig. Smäktande psalm och folklig pop får samsas med etiopiskt sväng, stram tango eller otippad bebop. Men Hederosgruppen är ändå jazz och musiken hålls samman av ett sound som mejslats fram under ett antal timmar på scen och i replokalen. Ett sound som kännetecknas av en sorts gemensam otålighet och bångstyrighet, en strävan efter att varje konsert ska bli speciell och elektrisk.
Första plattan, Storstrejk, kom ut 2019 och grammisnominerades året därpå. I november 2022 kommer uppföljaren Ståplats ut på HOOB records.
Pressröster om Storstrejk: ”Jag blir upplivad. Ostyrigt, kaxigt, lojt” ”Det går utmärkt att strunta i associationerna, Hederosgruppen gör musik som är tydligt här och nu”. SvD
Bandmedlemmer:
Martin Hederos – Piano, klaviaturer, Andreas Sjögren – Sax, basklarinett, Emil Strandberg – Trumpet, Josef Kallerdahl – Bas, Konrad Agnas – Trummor
☆☆☆☆☆
Torsdag 20 april – INGELSTAD (några få mil sydöst om Växjö)
Näckrosen, Ingelstad kl 19
American Ladies in the Houses
Annika Chambers blev 2019 Soul Blues Music Award Winner och Vizztone Recording Artist. Den dynamiska blues-sångerskan från Houston Texas tillsammans med begåvade musiker fortsätter att chocka och förvåna många bluesälskare.
-
Shakura Sàida Brooklyn-födda, schweiziskt uppvuxna och kanadensiska baserade Shakura har uppträtt på festivaler i Dubai, Australien, Rwanda.
Terrie Odabi är inget annat än West Coast Blues Royalty. Det har skrivits att Terrie är är den mest dynamiska blues- och soulkvinnan som har dykt upp i Bay Area sedan Etta James kom ut ur San Franciscos Fillmore District på 50-talet. Endast en sångerska med Odabis kombination av kraft och finess kunde hävda sig i den jämförelsen.
☆☆☆☆☆
Fredag 10 februari – VÄXJÖ
Kafé de luxe Gillestuga kl 20.30
T-BEAR AND THE DUKES
Har T-Bear and the Dukes blivit snällare sedan intervjun i nr 194 (2017), då de släppte ”Time Is The Healer”? Där de ”närmat sig bluesrocken med ett lyckat resultat”, enligt Jeffersons recensent. Åtminstone har de det på denna skiva, där samma manskap överraskar med ett gigantiskt språng till i huvudsak snygga soulbluesballader. Nio covers är också överraskande, och bara ett eget stycke; en vacker instrumentallåt som skulle kunnat vara the Ventures-ger-sig-på-svensk-folklore. Vad ska jag välja, allt är så jäkla bra. ”Walking the backstreets and crying”; sången får verkligen fram det desperata i texten tillsammans med återhållsamma gitarr- och orgelsolon. ”Walk out like a lady”, där Torbjörn liksom inte kan släppa taget om låten (men ändock gör det efter drygt 7 minuter). ”Help me through the day” tonas efter 4.20, men vi hinner få ett utsökt pianosolo.
Men varför ska man lyssna på de här låtarna med T-Bear, när man kan höra dem med Little Milton, Freddie King etc, tänker ni. Tänk om! Så bra gör Torbjörn och bandet dem. Det har klankats en del på Torbjörns sång genom åren och skivorna, men här har han rättat strupen efter matsäcken, så att säga, och tonat ner sig en del. Men hans patos, som ibland blir snudd på overkill, finns kvar. Så när TBear i ”Key to the highw ay” (snabb låt!) sjunger ”I´m gonna walk this highway, until the day I die”, då vet man att han kommer att göra det också. The Dukes är bättre än någonsin; de klarblå dansande bastonerna från Fredrik Kaudern; de dämpade trummorna från Henrik Berg, hela tiden precis där de ska befinna sig i ljudbilden; Emil Wachenfeldt lägger en mångfacetterad textur med Hammond B3, Hohner D6 och piano. Emil har också spelat in och mixat i bandets egen studio och resultatet är bland det bästa jag hört från ett svenskt bluesband. Utsökt! ”Blue” kommer att finnas högt på min bästalista för 2022.
Tommy Löfgren, Blues tidningen Jefferson
Bandmedlemmar:
Torbjörn Solberg T-bear – Guitar/Vocal
Henrik Berg – Drums
Fredrik Kaudern – Bas
Emil Wachenfeldt – Piano/Organ
☆☆☆☆☆
Onsdag 1 februari – VÄXJÖ
Nygatan 6, kl 19
Fredrik Kronkvist Five
– The Swedish Songbook –
– Svenska musikskatten i nytt perspektiv –
Efter en rad hyllade internationella projekt med några av världens bästa musiker vänder saxofonisten och kompositören Fredrik Kronkvist hemåt och återknyter kontakten med sina svenska musikrötter. Fredrik har skapat framåtblickande omarbetningar på klassikerna från den rika svenska musiktraditionen, gett dem nya spännande arrangemang och samtidigt behållit kärnan i de starka melodierna.
Fredrik Kronkvist 5 består av några av de mest spännande nya rösterna på den svenska musikscenen och med albumet The Swedish Songbook för Fredrik och gruppen arvet vidare efter våra egna musikhjältar och tar dessa legendariska låtar in i vår moderna tid. Kronkvist bjuder här på sina favoriter från folkmusiken, visor, psalmer och andra låtar från den svenska musikskatten. Repertoaren är en varierad och äventyrlig musikupplevelse där publiken både får igenkänningsfaktor och oväntade överraskningar.
Med sig i bandet har Fredrik nya trumfenomenet Adam Ross och gitarristen Olof Wullt, två av de starkaste rösterna på sina respektive instrument som kommit fram i Sverige på senare år. På piano finns den mångfacetterade Sven-Erik Lundeqvist som alltid ger lyssnarna en upplyftande resa och på bas har vi Simon Petersson som med sitt nutida basspel ger oss ett djupt sväng för alla att ryckas med av.
Fredrik om repertoaren:
Jag har valt låtar som jag har en lång personlig relation till från min uppväxt i Sverige. Några av dem sjöng min mamma för mig när det var dags att sova och några av dem är psalmer som vi sjöng med skolans kör i kyrkan. Andra är svenska traditionella folkmusiklåtar och andra är låtar som gjorts kända av svenska stjärnor som Jan Johansson, Evert Taube, Olle Adolphsson och Monica Zetterlund.
Även låtar som gjorts av amerikanska mästare som Miles, Coltrane och Stan Getz som spelade in sina versioner av ”Ack Värmeland du sköna” och kallade den då “Dear old Stockholm”.
En av utmaningarna var att ta denna legendariska musik (en av låtarna är nästan 1000 år gammal!), och ta den in i vår nutid och göra den till vår egen musik. Jag är så glad för hur de fantastiska musikerna i bandet tagit sig an repertoaren och gett sitt allt för att skapa något nytt för publiken. Det ska bli så kul att dela detta med världen!.
Repertoar:
Ack värmeland, Monicas Vals, Nu har jag fått den jag vill ha, Uti i vår hage, Visa från Utanmyra. Emigrantvisa, Kristallen den fina, Vem kan segla förutan vind, Limu Limu Lima, Allt under himmelens fäste, Sakta vi gå genom stan m.fl.
Förband från S:t Sigfrids fhsk i Nygatan6 kantin.
Bandmedlemmar:
Fredrik Kronkvist – Altsaxofon
Olof Wullt – Elgitarr
Sven-Erik Lundeqvist – Piano & rhodes
Simon Petersson – Kontrabas
Adam Ross – Trummor
☆☆☆☆☆
VÄXJÖ – Nygatan 6, KL 19
Onsdag 25 januari 2023
Stochelo Rosenberg och Hady Mouallem
Förband från S:t Sigfrids fhsk i Nygatans kantin
Virtuoserna Stochelo Rosenberg och Hady Mouallem är två av världens främsta tolkare av Django Reinhardt och Stéphane Grappelli. Att lyssna på dem är som att resa tillbaka i tiden till 40-talets Paris.
Gitarristen Stochelo Rosenberg är en av dagens främsta jazzmusiker och tillhör den absoluta eliten inom Gypsy Jazz. Han föddes i ett romskt läger i Holland och tillhör folkgruppen sinti, samma folkgrupp som Django Reinhardt. Med andra ord föddes han rakt in i musiktraditionen och blev från tidig ålder exponerad för Django Reinhardts musik och den särskilda jazzen som idag är känd som Gypsy Jazz eller Jazz Manouche. Det tog inte lång tid innan Stochelo själv också började spela. Han uppmärksammades tidigt för sin talang och har haft stora framgångar med bandet The Rosenberg Trio men även som soloartist. År 1989 släppte The Rosenberg Trio albumet ”Seresta” som var banbrytande genom att Django Reinhardts musik blandades med bebop, traditionella romska valtser, latin och många fler stilar.
Stochelo skapade en unik och personlig prägel inom Gypsy Jazzen. Han har uppträtt på största jazzfestivalerna världen över såsom Jazz Festival of Montreal, North Sea Jazz, Django Reinhardt Festival i Samois, Jazz In Marciac Jazz à Vienne, Carnegie Hall i New York och The Rose Bowl i Los Angeles och har spelat med de största musikerna som Toots Thielemans, Jan Akkerman, Stéphane Grappelli, Herman van Veen, Jaap van Zweden, Louis van Dijk, Peter Beets m.fl.Violinisten Hady Mouallem som också är från Holland kallades tidigt för underbarn. Efter att självaste Stéphane Grappelli hörde honom spela vid ett tillfälle blev han så imponerad att han bjöd in Hady att uppträda tillsammans med honom. Grapelli tog Hady under sina vingar och var ett tag hans mentor vilket hörs tydligt i Hadys spel. Hady har spelat in flera skivor och turnerat med artister som Jimmy Rosenberg, Fapy Lafertin, Robin Nolan, Reinier Voet och många fler.
Jean ”Django” Reinhardt (1910-01-23 – 1953-05-16) anses av många vara världens främste gitarrist, och den förste europé som tillförde något till jazzmusiken. Som jazzgitarrist är han utan tvekan den störste någonsin, och upphovsman till den jazzgenre som brukar kallas gypsy jazz eller jazz manouche efter ett franskt ord som betyder rom. Som gitarrist har Reinhardt influerat inte bara de flesta jazzgitarrister som kommit efter honom, utan även rockmusiker som Eric Clapton, Jerry Garcia och Tommy Lommi, samt countryveteranen Willie Nelson.
Ikväll ackompanjeras de av Swing Up Manoche Trio.
På scen:
Stochelo Rosenberg – Gitarr
Hady Mouallem – Violin
Swing Up Manoche Trio består av:
Mats Berg – Kontrabas
Erkand Morina – Gitarr
John Andric – Gitarr
Lördag 10 december – VÄXJÖ
Kafé de luxe Gillestuga kl 20.00
Mönsterås Bluesband
Mönsterås Bluesband 2022 består av Calle Engström, sång, gitarr och munspel, Mats Grönqvist,
sång och gitarr, Peo Fahlström, sång, piano & hammondorgel, Viktor Johansson, elbas och kontrabas samt
Tommy Medner, trummor.
Bandet hoppas på nya underbara turnétider framöver. MBB har gjort väldigt mycket i snart 50 år (2024) och nu när
medlemmarna får mer tid över så vill de gärna leverera musik som svänger.
MBB har gjort totalt 14 album. Fyra LP-skivor och sju cd-skivor, en utgivning på kassett och två samlingsalbum
det senaste finns enbart på webben. Hela diskografin enligt nedan finns tillgänglig på Spotify. Youtube innehåller
många klipp med MBB inte minst högkvalité bild och ljud från MBB:s skivbolag PAMA, t.ex. Repertoar utgörs sedan starten av en blandning av egenkomponerad musik med svenska texter och amerikanska originallåtar på engelska.
MBB har turnerat i alla nordiska länder plus Tyskland, Holland och Belgien. Bandet har även medverkat i radio och TV i olika former, turnerat med och kompat en lång rad bluesartister både från Sverige och andra länder, främst USA. Till exempel Lazy Lester, Houston Stackhouse, Mojo Buford, Phil Guy, Finis Tasby, Sven Zetterberg m.fl.
Ur Barometern 1 juni 2015, Peter Diedrichs.
MBB har satt Mönsterås på blueskartan. Utan dem hade nog Mönsterås blusfestivalen aldrig blivit av. MBB spelar så klart på den varje år. MBB är ett alldeles lysande bluesband med Calle Engström som den främsta bluesstärnan, sammanfattar Peter.
Mönsterås Bluesband MBB startades av Calle Engström, munspel, gitarr, sång, Mats Grönqvist, gitarr, sång, Peo Fahlström, keyboards, Tommy Lindberg trummor och Gunnar Eriksson, bas 2 maj 1974. 2021 består MBB till 3/5 delar av orkesterns originaluppsättning. De nya medlemmarna är Tommy Medner och Viktor Johansson
Diskografi
• 1978 Mixture (lp)
• 1980 Åren bara går (lp)
• 1982 Solsken (lp)
• 1988 Monsteras BB
• 1989 Lucia (lp)
• 1994 Två rosor i Buteljen (cd)
• 1997 Blåast i Sverige (cd)
• 1999 Bricks in my pillow (cd)
• 2004 MBB (cd)
• 2012 Frön från fjärran tid (cd)
• 2012 Samlade verk 1978 – 1993
• 2012 samlade verk 1994- 2009
• 2014 40 years (cd)
• 2015 40 years live (cd)
☆☆☆☆☆
Lördag 19 och Söndag 20 November – VÄXJÖ PM & Vänner Hotel
PM JAZZFEST 2022 & Jazz i Växjö 50 årsfirande
PM & Vänner Hotell
Lördag 19 december kl 19.00
PM Jazzfest och Jazz i Växjö 50 årsfirande

ERIK PALMBERG QUARTET – PM & Vänner Hotell – Lördag 19 december kl 19.00
Erik Palmberg vann nyligen läsaromröstningen till Gyllene Skivan för albumet In Between och fullkomligt överöst med fina recensioner från hela världen bl a i Jazz Magazine där Erik vann läsares omröstning om Best Jazz Album 2021.
Trumpetaren Erik Palmbergföljer på en lång rad europeiska jazztrumpetare. Han har studerat vid Kungliga Musikhögskolan, Stockholm hos Peter Asplund och vid The Jazz Institut, Berlin för bland annat den brittiske trumpetaren Gerard Presencer, 1999 – 2016.
Bandmedlemmar: Erik Palmberg – trumpet flygelhorn, Torbjörn Gulz – piano, Niklas Wennström – kontrabas, Sebastian Voegler – trummor
☆☆☆☆☆
☆☆☆☆☆
Fredag 18 November kl 19.00
Kafé de luxe Gillestuga
Alf Green and his Soulmates
Förband: Frans Ettor från S:t Sigfrids fhsk

Alf Green & his Soulmates är ett band med basen i 30- och 40-talen, och framför allt gypsyjazz och melodisk swing, men med vissa utstickare åt olika håll. Andra viktigare influenser är Sidney Bechet och Benny Goodmans grupp med Lionel Hampton och gitarristen Charlie Christian.
Medlemmarna är ett gäng av rutinerade musiker i Malmötrakten, och med gemensam spelglädje svetsar de ihop en härlig pyttipanna av kända och mindre kända låtar.
Håkan Ekvall, saxofoner och klarinett. Håkan är en mera bred än spetsig musiker, som har spelat i vitt skilda genrer. Spelat fast med Gunhild Carling under många år. Det mesta av hans musikutövande sker numera i Danmark, även om han inte begriper vad de säger där.
Erkand ”Kandi” Morina, gitarr. F d rockhjälte från Kosovo som är en baddare även på jazz, och gärna gypsyjazz, vilket han gör sitt bästa för att sprida i Skåne och Köpenhamnstrakten. Den store diplomaten i bandet.
Lars Ljungberg, vibrafon. Spelar vanligtvis i Malmö opera, och arrangerar även musik för operaverkstan. Han är en synnerligen tekniskt driven musiker, och ständig publikfavorit, till de andras förtret.
Håkan Persson, kontrabas. Håkan P är en legitimerad Multimusikant som har plockat fram en kontrabas ur sitt digra instrumentförråd, och så är takt och ton garanterat på plats. Liksom Håkan den förste har han spelat mer eller mindre fast med Gunhild Carling under 10-15 år.
Alf Forslund Green, trummor och sång. Bandbildare och -ledare av stora mått. Känner du inte Alf sedan innan, så lär du definitivt göra det efter att ha hört en spelning (eller varför inte två) med Alf Green and his Soulmates.
☆☆☆☆☆
Fredag 21 Oktober 2022
Kafé de luxe kl 20.30
The Lowdown Saints var bandet som bildades under Corona-året 2020 i Gamla Stan Stockholm, där de agerade husband varje vecka på den legendariska jazzklubben Stampen. Detta svetsade dem samman och skapade ett sound, sväng och en energi som verkligen gick hem hos publiken! Här talar vi en högoktanig blandning av Rhythm n´Blues, Oldschool Blues & fartfylld Rock n´Roll med bandets två gitarrister i fronten!
I början av 2021 gick de in i studio och spelade in debutalbumet Hit Me Hard som släpptes i september förra året.
The Lowdown Saints består av:
Den rutinerade bluesmannen & tillika sjungande trummisen Tommy Moberg, som ni även hittar som hyllad frontman i band som TrickbagochThe Beat From Palookaville!
Hannes Mobrg är gitarristen som på bara sju år gjort en raketkarriär och som nu tillhör en av de allra vassaste bluesgitarrister vi har här i Sverige.
På gitarr nr två hittar vi ynglingen som redan hunnit med att bo och spela i Nashville USA och som kommit fram genom Stockholms jam-scen – Felix Matthiessen.
På bas hittar vi stadiga Anders Månsson från Norrtälje och band som Blue Comets & Williamsson Blues Band!
Sist men inte minst kvällen till ära tar de med sig en special guest i form av keyboardisten från The Beat From Palookaville – Daniel Karlsson.
☆☆☆☆☆
Torsdag 20 Oktober 2022
TOMAS JANZON TRIO
Svenska gitarristen Tomas Janzon är en hyllad svensk jazzgitarrist från New York och har gjort sig ett namn i jazzens hemland USA. Hans senaste album har lovordats i DownBeat. Tidskriften Vintage Guitar konstaterade kort och gott One of the best jazz-guitar tones you’ll hear.
Han rör sig ledigt inom såväl i swing- och beboptaraditionen som i nordisk folkvisa. Hans bredd understryks av att han i sina kyrkokonserter presenterar programmet Från Bach till jazz. Vem är han då denna svenska jazzexport?
Tomas Janzon föddes i Stockholm och utbildade sig på Kungl. Musikhögskolan innan han i tidigt 90-tal försvann till USA för fortsatt utbildning. Först kom han till Los Angeles och varvade så småningom undervisningsuppdrag med klubbspelningar. Sedan tio år är New York hans bas.
Några gånger per år återvänder han till Sverige för solokonserter i kyrkor med improvisationer över klassisk musik. Men också med olika bandkonstellationer som han tar med sig från USA. Denna gång är det den traditionella gitarrtrion med kontrabas och trummor. Medmusikerna är rutinerade och väletablerade på New Yorks jazzscen.
Nytt album Nomadic kommer att släppas under hösten 2022.
Medverkande: Tomas Janzon – USA – gitarr, Rubem Farias – Brasilien – kontrabas, Donald Dean – USA – trummor
☆☆☆☆☆
Fredag 23 september 2022 – Folkets hus Alvesta
Thorbjørn Risager & The Black Tornado har verkligen etablerat sig som ett internationellt band av högsta kaliber med sin starka och dynamiska scenshow och förädlade, rytmiska blues med inslag av både rock, soul, roots, americana och funk. De har spelat en bra bit över 1000 konserter i 21 länder, inte bara i Europa utan även i USA, Canada och Indien.
Bandmedlemmar:
Thorbjørn Risager – sång och gitarr, Emil Balsgaard – piano och orgel, Joachim Svensmark – gitarr och backup vocal Kasper Wagner – tenor/alt/baryton sax (eller Hans Nybo, tenorsax), Peter Kehl – trumpet/flygel horn och backup vocals, Søren Bøjgaard – bas / synthbas / samples, Martin Seidelin – trummor och backup vocals.
Måndag 29 augusti 2022 – Växjö
En cirkel för dig som gillar jazz. Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun och Kulturrådet i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.
☆☆☆☆☆
Sommaruppehåll
☆☆☆☆☆
”Vi lyssnar på jazz” måndag 2/5 2022. Klockan 18.30 – 21
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Blockvägen 8, Norremark.
☆☆☆☆☆
29 april 2022 i Växjö på Kafé de luxe
Marino Valle Band
Konserten började kl 20.30 och pågick, inkl. paus, fram till ca 22.30.
Bandet var mycket uppskattat av de ca 70 besökarna. Ljudnivån var mycket hög och dessvärre fanns det besökare som led av db-nivån.)
Något förband fanns inte.
☆☆☆☆☆
8 april 2022 i Växjö på PM och Vänner.
Bag Ladies Quintet
Förbandet inledde kl 19 och spelade i 45 minuter, därefter spelade The Bag Ladies i 2 x 45 minuter.
Konserten uppskattades mycket av både publik och förband!
☆☆☆☆☆
4 april 2022 i VÄXJÖ ”Vi lyssnar på jazz”
Plats: Studieförb. Vuxenskolan, Norremark, Växjö
☆☆☆☆☆
1 april 2022 i Växjö på Kafé de luxe.
Knock Out Greg and The Scandinavian Blue Flames
Förband fanns ej.
☆☆☆☆☆
21 mars 2022 i VÄXJÖ ”Vi lyssnar på jazz”
Plats: Studieförb. Vuxenskolan, Norremark, Växjö
☆☆☆☆☆
19 mars 2022
Denna dags eftermiddag höll Föreningen Jazz I Växjö sitt årsmöte.
Samlingen inleddes med en akustisk gitarrkonsert av ingen mindre än Lennart ”Dr Blues” Johansson!
Sedan kom årsmötet igång, vilket varade ca 1 timme. Nya stadgar, ny ordförande och en redig valberedning tillsattes, så nu är ordföranden, vice ordföranden och kassören samt webmastern en och samma person! Dessutom avhandlades en del annat och bestämdes likaså bland annat att Jazz i Växjös hemsida och jazzkalenderns hemsida ska gå skilda vägar. Jazzkalendern.nu har hela Jazz i Växjös 50-åriga historia, men styrelsens ordförande anser att den konkurrerar om intresset!
Plats: PM & Vänner. Föreningen bjöd på fika med smørrebrød (som var jättegod). Dessvärre så blev det ingen eftersitskonsert som utlovats tidigare. (Jag minns ännu alla fantastiska årsfester med dans in på småtimmarna./Björn M)
☆☆☆☆☆
7 mars 2022 i VÄXJÖ ”Vi lyssnar på jazz”
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Växjö
☆☆☆☆☆
23 februari 2022 i Växjö på Nygatan 6. Kl 19 startade förbandet.
Jacob Karlzon Trio. Jakob Karlzon – piano, Dan Berglund – bas, Rasmus Kihlberg – trummor.
Alla ca 135 st (!) besökare, musiker och arrangörer var mycket nöjda över konserten!
Ett förband inledde i vanlig ordning och Jacob och hans medmusiker pratade med dem i pausen både länge och väl. Det märktes att båda parter gillade kontakten. (Efter kontakten fick jag, Björn Möller som då var ordförande, veta att det inte skulle varit något förband på Jacobs önskan och att det framgick av kontraktet. Kontraktet var dock inte delat till styrelsen utan låg hos kassören, inte ens revisorn har fått se det i efterhand!
☆☆☆☆☆
Studiecirkeln ”Vi lyssnar på jazz” går vidare måndag 21/2 2022. Klockan 18.30 – 21.
En cirkel för dig som gillar jazz. Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
☆☆☆☆☆
11 februari 2022 i Ingelstad på Näckrosen 2022.
Amanda Ginsburg – vokal, Filip Enestubbe – piano, Ludvig Eriksson – kontrabas, Ludwig Gustavsson – trummor. Hit kom drygt 74 besökare, vilket var ett rekord!
☆☆☆☆☆
Måndag 7 februari 2022 – Växjö
En cirkel för dig som gillar jazz. Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
☆☆☆☆☆
Måndag 24 januari 2022 – Växjö
En cirkel för dig som gillar jazz. Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
☆☆☆☆☆
Måndag 17 januari 2022 – Växjö
En cirkel för dig som gillar jazz. Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun och Kulturrådet i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.
☆☆☆☆☆
Första konserten 14 januari 2022 ställdes in av orkestern. De ställde in hela sin turné!
Super Chicken and The Voodoers, skulle ha spelat på Kafé de luxe i Växjö.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ovan linjen börjar så 2022
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nu önskar jag eder alla läsare och besökare av jazzkalendern.nu
Ett Riktigt Gott Nytt och Jazzigt 2022
/Björn Möller
Ordförande i Föreningen Jazz i Växjö
och denna sidas webmaster.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
2021 års sista händelse för klubben är nu slut och 2022 tar nu sin början.
Under denna text återfinns 2021, och ovanför ligger 2022 i sk omvänd ordning med den färskaste händelsen överst, alltid överst!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Måndag 13 december 2021 – Växjö
En cirkel för dig som gillar jazz
Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun och Kulturrådet i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Onsdag 8 december 2021 kl 19 på Utvandrarnas Hus i VÄXJÖ
Anna Mia Barwe in a Christmas Mood
Sättning: Anna-Mia Barwe – sång, Mattias Carlson – klarinett + saxofon, Sven Bjerstedt – piano, Per Ekman – kontrabas, Jerker Heijkenskjöld – trummor
Förbanden är: Katarina Hemlin, gitarrist och låtskrivare som nyligen vann en tävling utlyst av Göteborgs kommun med anledning av Göteborg 400 år, 2021.
Efter Katarina kommer förband från St Sigfrids Folkhögskola, Ris á la Malte! Clara Holm Solgaard – sång, Albin Jönsson – sax, Gustav Olsson – gitarr, Tobias Schelin – piano, Paulina Diefenbach – bas, Irma Malmros Pohland – trummor.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Måndag 29 november 2021 – Växjö
En cirkel för dig som gillar jazz
Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun och Kulturrådet i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Lördag 20 november 2021 – LAMMHULT – Folkets Hus
Ernebro & Jers
Gitarroraklet från Bengtsfors, Emil Ernebro, och skånska världsmästaren på munspel, Filip Jers, tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Emil Ernebros fingerspel är i absolut världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish harmonica sensation” av internationella musikjournalister. Deras repertoar bestod av låtar från den amerikanska folk- och jazzmusikskatten, filmmusik, poplåtar från 1960-70-talet och svenska visor.
Samarr. med Musik i Syd
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Quintetten bjuder på en svängig jazzkonsert med inriktning på mer eller mindre kända jazzmelodier hämtade från ”The American Songbook”. Det är blandat material med bossa novor, ballader och mycket swing. Maria bjuder också på flera nummer med fin scatsång. Med sig på scenen har hon Magnus Selander – tenorsax, Lasse Örback – piano, Hasse Larsson – kontrabas och Jesper Kviberg trummor.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
VÄXJÖ – Jazzfest på PM & Vänner i dagarna två 23 – 24 oktober 2021
Lördag 23 oktober kl 13.00 – 21.30.
- Thubanon förstärkt med Jocke Wikström, trumpet och Linda Pettersson, sång.
Thubanon tillkom på initiativ av Håkan Thunér, trombonist och arrangör som menade att med sex blåsare skapas en fullödig klang av storbandskaraktär. Arren skrivs av Anders Baudin.
Skivan ’Thubanon tolkar Gullin’ har fått god kritik i Orkesterjournalen och i Smålandsposten.
Bandmedlemmar:
Linda Pettersson, sång – Anders Baudin sopransax, altsax, klarinett – Bo Jansson altsax, klarinett – Siwert Wikström tenorsax, klarinett – Mats Eriksson, barytonsax – Kenneth Rydholm, trumpet, flygelhorn – Torbjörn Arvidsson, trumpet – Max Carlsson, gitarr – Pelvin, piano – Jörgen Malm, elbas – Jonathan Eryd, trummor.
The Blues Twisters
15:00 – 16:45 The Blues Twisters spelar blues med sväng.
Bandmedlemmar:
Magnus Brandstedt, gitarr, sång – Sven Carlsson, trummor – Calle Bjelke, gitarr, sång – Sven Torstensson, orgel, piano – Anders Andersson, bas, sång.
Sedan följer 6 grupper från St Sigfrids Folkhögskolas jazzlinjer.
De spelar från kl 17 fram till stängning, ca 21.30
Grupperna är:
Fanny n’ friends
Chili med Arne (som f.ö. under juletid bytte namn till Ris med Malte)
Trippelduon
The Waiters
Aavids Kavalleri (Aavid uttalas med långt aa, och inte med å)
Den tredje ensemblen
——‐——
Söndag 24 oktober kl 11:00 – 22:30. Dörr kl 18:30.
- 11.00 – 12.30 Max’ Saxar bildades 2004. Från början med två saxar och idag fyra saxar: Sopran-, Alt-, Tenor- och Barytonsax, dvs en klassisk saxofonkvartett med komp. Repertoaren är mainstream jazz med betoning på Gerry Mulligans musik som kommer att vara i centrum 24 oktober. Bandet har också en unik alternativ sättning med tre klarinetter.
Bandmedlemmar:
Anders Baudin, sopransax, klarinett – Bo Jansson, altsax, klarinett – Sivert Wickström, tenorsax, klarinett – Mats Eriksson, bassax – Kenneth Malm, piano – Börje Backman, elbas – Max Carlsson, gitarr – Jonathan Eryd, trummor. - 13.00 – 14.30 New Orleans Rubber Band bildades 2011 och består idag av sju entusiastiska jazzdiggare i den övre medelåldern. De flesta av oss har spelat tradjazz under vår studietid i mitten av förra århundradet. Nu koncentrerar vi oss på den gamla New Orleans-jazzen, vilket innebär att musiken helst ska vara nedtecknad före år 1930. Bandet består av klarinett, kornett och trombon, vilka ackompanjeras av piano, banjo, bastuba och trummor.
- Bandmedlemmar:
Håkan Håkansson, klarinett – Arne Ackmer, kornett – Tord Pola, trombon – Kjell Gransvik, bastuba – Ulf Stenquist, bas – Peter Markensten,piano – Lennart Johansson, trummor. - 15.00 – 16.30 Sleeping Beauty är en sextett som sysslar med jazz från huvudsakligen perioden 1950-80, t.ex. Ellington, Quincy Jones, Mulligan, Al Dubin etc.
Bandmedlemmar:
Yvonne Steen Ohlander, sång – Anders Baudin, saxofon, klarinett – Siwert Wickström, saxofon, klarinet – Mårten Bendz, piano – Börje Backman, bas – Sven Carlsson, trummor. - 17.00 – 18.30 Trio Magnifique spelar en ljuv blandning av fransk cafémusik och The American Songbook.
- Bandmedlemmar:
- Tuula Jokela, sång – Lasse Johansson sång, gitarr – Sven Torstensson, dragspel.
- 19.00 – 22.20 Peter Asplund har under de senaste åren utvecklat en akt där hans, för publiken redan kända trumpetspel, blandas med jazzsång och underhållande monologer. Denna moderna jazzakt innehåller musik hämtad ur Amerikanska sångboken, varvat med nyskriven musik. Repertoiren tar avstamp från senaste kritikerrosade skivan Aspiration – Home safe…and sound. Som vanligt finns Hans Andersson och Johan Löfcrantz Ramsay med vid Asplunds sida och gruppen fullbordas med den danske världspianisten Jacob Christoffersen.
Peter Asplund har vunnit Orkester Journalens Gyllene Skiva två gånger, varit Grammisnominerad tre gånger och erhållit otaliga priser, bl.a prestigefyllda Django D´Or i kategorin Contemporary Star of Jazz. Peter Asplund är även nominerad till Guldkatten som årets artist. Vinnaren av Guldkatten röstas fram av publiken utifrån nomineringar av jazzredaktionen på P2. Vinnarna avslöjades under P2 Jazzkatten-galan den 11 oktober 2021.
Bandmedlemmar:
Peter Asplund – trumpet, flygelhorn, vokal + Jacob Christoffersen – piano + Hans Andersson – kontrabas + Johan Löfcrantz Ramsay – trummor.
(Alla musiker från de lokala jazzbanden bjöds på middag hos PM & Vänner I februari 2022. Alla, med ett undantag då jag som ordförande inte fick fatt i dem dvs New Orleans Rubber Band blev på så sätt inte bjudna.)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Onsdag 13 oktober 2021 – kl 19 på PM & Vänner i VÄXJÖ
Mette Juul med sin kvartett
Mette Juul er en dansk jazzsangerinde og sangskriver. Hun er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, og i 2007 vandt hun The International Jazzartist Competition i Tallinn. Juul er særligt kendt for sine samarbejder med bassist Lars Danielsson, pianist Nikolaj Hess, trompetist Ambrose Akinmusire, pianist Heine Hansen og tidlige samarbejder med trommerslager Alex Riel.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Onsdag 22 september 2021 – kl 19 på PM & Vänner i VÄXJÖ
Swedish Swing Society
”Världsklass” är ett omdöme som ofta används efter trions uppträdanden, t.ex. då gruppen uppträdde på Carnegie Hall på Sveriges nationaldag.
För er som uppskattar klassisk swing med elegans och ändå vill vara med om något nytt, unikt och oväntat – upplev SWEDISH SWING SOCIETY live!
CD ”At Home” SITCD 9321.
Benny Goodmans kvartett, som bildades 1935, blev modell för den populära svenska grupp som Ove Lind och Lars Erstrand kom att bilda med Bengt Hallberg och Ronnie Gardiner.
Ulf Johansson Werre övertog pianostolen från Bengt Hallberg och senare ersatte Björn Sjödin trumslagaren Ronnie Gardiner. Efter Ove Linds bortgång kom Antti Sarpila till gruppen och nu efter Lars Erstrands bortgång fortsätter gruppen på den kammarmusikaliska sättningen.
Det finns en risk att Antti Sarpila inte kommer att medverka då Coronaeffekten kan göra att han inte får inresetillstånd till Sverige!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Onsdag 1 september 2021 – kl 19 på Palladium Bio i centrala Växjö.
Ali Djeridi Quartet
Trumslagaren och kompositören Ali Djeridi har frilansat i 35 år.
Grundare av gruppen Trinity, där Karl Olandersson och Andreas Hellkvist ingår. Ali har omgivit sig av idel legender, som t ex prisade saxofonisten och klarinettisten Krister Andersson.
Denna kväll får vi lyssna till såväl Ali Djeridis egenskrivna musik som pärlor från jazzhistoriens stora musiker och kompositörer.
LINE UP: Krister Andersson, sax och klarinett, Lars Jansson, piano, Björn Lundén, bas och Ali Jojo Djeridi, trummor.
Förband från St Sigfrids FHSK.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Sommarens Jazz på bryggan invid Vattentorget IOGT-NTO i Växjö
JULI – AUGUSTI
- 14 augusti Svennes Svänggäng
- Även andra datum har varit aktuella och alla skall uppdateras
- 21 augusti … Rubber Band …
Trevlig Jazzsommar önskar bandens ledare genom Föreningen Jazz i Växjö!
Vid risk för regn kan spelningen ställas in kolla därför alltid Jazz i Växjö hemsida om vädret är osäkert. Vi försöker vara uppdaterade.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Onsdag 23 juni kl 19 på PM & Vänner i VÄXJÖ
Thomas Arnesen Blues Band
Thomas Arnesen, jazz-, bluesgitarrist och sångare. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, och vid Musikvetenskapen. Har gett ut fyra skivor i eget namn, medverkat på inspelningar med bl.a. Panta Rei, Anders Widmark, Claes Janson, Kjell Öhman, Egil Johansen, Tomas Ledin, Gösta Linderholm, Cornelis Vreeswijk. Inspirationskällorna spänner från Clapton, Hendrix, Beck, BB King, Peter Green och andrablues/rock musiker till Pat Metheny, John McLaughlin, John Schofield m.fl.
Arnesen konserten renderade besökssiffrorna enligt följande besökstal: ? män, ? kvinnor, 0 pojkar, 0 flickor och 0 små barn = 22 personer. (Enbart musikbiljett = xx personer, Musik- plus matbiljetter = xx personer,) Det innebär att Murre här nedan drog fler besökare!.
Thomas Arnesen
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Musik för yngre – VÄXJÖ
Gitarristen Miranda Murre Eriksson
Tisdag 22 Juni på Alabastern
(nära Tallgården i Araby)
och
på Romavallen
(mellan Furutåvägen o. Ljungfällevägen på Teleborg).
Inspelningen kommer att sänds i efterhand och via YouTube.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
http://okv.se/jiv/s1a4
Onsdag 9 juni på PM & Vänner i VÄXJÖ
Leon Falk ”Satchmo tribute”
Leon Falk Satchmo Tribute med djup-dykning i Louis Armstrongs musikaliska värld – en av 1900-talets absolut mest betydelsefulla musiker.
Med samma klassiska ”Hot Five-sättning” som i de legendariska studiosessionerna på 20-talet har Leon Falk Satchmo Tribute med noggrannhet tagit sig an Louis Armstrongs musikaliska arv.
http://okv.se/jiv/s1a4
Lineup:
Leon Falk – trombon/sång
Erik Tengholm – trumpet/kornett
Adam Falk – klarinett
Uno Dvärby – banjo
Sara Karkkonen– piano
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Lördag 29 maj kl 19 på PM & Vänner – VÄXJÖ
Vill du se konserten Live i din dator eller på din Smart TV klicka på länken: http://okv.se/jiv/s1a2
Terese-Lien-Evenstad Quartet
Terese Lien Evenstad och hennes kvartett som spelar modern jazz som sträcker sig från mycket intensiva rytmer och harmonier till fridfulla och lyriska melodier.
Repertoaren är skriven av Terese och är influerad av jazz, nordisk folkmusik, avantgarde och neo-soul. Bandet består av prisbelönta musiker från Sverige, Norge och Island. Tillsammans skapar de ett nordiskt uttryck som berör och väcker till eftertanke.
Bandet:
Terese Lien Evenstad – violin, Britta Virves – piano, Arvid Jullander – kontrabas, Peter Danemo – trummor
Terese
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Onsdag 12 maj – VÄXJÖ, PM & Vänner
Vill du se konserten Live i din dator eller på din Smart TV klicka på länken http://okv.se/jiv/s1a2
Emma Denward o Magnus Hjort
Med en intensitet som spänner från intim innerlighet till kärvhet i ett vrål framför Emma Denward sina texter så det verkligen känns. Emma och pianisten Magnus Hjorth har mångårig historia av gemensamt låtskrivande där de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba malande inpass for att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, nordisk ton och svenska visan.
https://music.youtube.com/watch?v=zE8S5s-_wwA&list=RDAMVMzE8S5s-_wwA
Denward o Hjort
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Onsdag 21 april – VÄXJÖ, PM & Vänner
Vill du se konserten Live i din dator eller på din Smart TV klicka på länken http://okv.se/jiv/s1a2
Anna Pauline & Ulf Johansson Werre
Ett radarpar som slår det mesta vi hört i den här svängen!
Anna sjunger och spexar med oss och herr Ulf ligger inte långt efter, vare sig han spelar trombon eller piano/flygel.
https://music.youtube.com/watch?v=pIcD9vT0rhg&list=RDAMVMpIcD9vT0rhg Sång
https://music.youtube.com/watch?v=mamUID5DW_8&list=RDAMVMmamUID5DW_8 Här på trombon som är hans andra instrument
https://music.youtube.com/watch?v=9gywKcTQ1kU&list=RDAMVM9gywKcTQ1kU
Pauline o Werre
–
Onsdag 31 mars – VÄXJÖ
Bag Ladies Quintet
Inställt på grund av sjukdom. Fyttades till vårt jubileumsår 2022 den 8 april.!
Till denna föreställning skulle Öppna Kanalen Växjö kommit och filmat hela föreställningen!
–
Årsmöte för Föreningen Jazz i Växjö
OBS!
Årets årsmöte gick i pandemins fotspår vilket innebar att alla handlingar sändes ut per brev till alla betalda medlemskap 2020 & 2021.
När brevet anlänt hade medlemmen tid på sig fram t.o.m. 25 mars på att svara på våra frågor, och sedan sända tillbaka svarsbrevet ifyllt till föreningen.
Signatur räcker. Alla som returnerade svarsblanketten ifylld räknades som närvarande!
2021 2021 2021
– – – – – Det nya året 2021 tar nu sin början ! – – – – –
Än så länge är det 2020 och de två första konserterna 2021 har redan flyttats till ett senare datum i sann Covid19 anda!
2020 blev ett rent fiasko allt sedan pandemin träffade Sverige i mars/april 2020.
Men upp med hakan eftersom inget varar för evigt och därmed önskar jag eder alla läsare och besökare av jazzkalendern.nu …
… En Riktigt God Jul 2020 (eller gör som jag i min familj gjort, vi flyttade julen till senvåren)!
Så vi hoppas på Ett Riktigt Gott Nytt och Jazzigt 2021, som börjar i mars/april om inget förutsett tvingar oss att börja i augusti/september!
/Björn Möller
Ordförande i Föreningen Jazz i Växjö
och denna sidas webmaster.
–
VÄXJÖ
Onsdag 2 december – VÄXJÖ
– INSTÄLLT –
LuciaJazz med Carlshamn Big Band
–
16 november – VÄXJÖ
INSTÄLLT
12.15 – 13.40 Murres fantastiska gitarrspel tillsammans med 3:e klassarna på Ljungfälleskolan i Växjö ställdes dessvärre in. på grund av Covid-19 virusets spridning i samhället som nu under hösten har ökat markant!
Det är också för våra barn det år som de börjar välja vilka instrument de vill traktera i framtiden. En tredjeklassare blir då 10 år till våren.
–
Fredag 6 november – VÄXJÖ
Inställt på artistens begäran
kl 19 PALLADIUM
Thomas Arnesen Blues Band
(Förband: Alice Ensamble – från St Sigfrids Folkhögskola.)
Mellansverigebaserade Thomas Arnesen Blues Band kommer hit till oss på Palladium/Folkets bio.
”Jag (Thomas Arnesen) samlade ihop det här bandet våren -02 för att repa in ett antal låtar med modern bluesform. Mitt eget material och standards, gamla favoriter blandat med nya favoriter. Somliga hårt arrangerade, andra lösare och traditionstrogna.
Jag kände ett behov av att repetera och göra ett ambitiöst musikaliskt arbete med en fast ensemble som kunde få utvecklas till en enhet inom bluesmusikens ganska strama form.
Det här bandet har en kuslig förmåga att svänga i allt från shuffel till afro-cuban. I och med musikens bredd går det att tillföra ett extra ackord här och var, utan att blues-botten försvinner.
Blues har, med sin traditionella 12 och 8 takters form, för mig alltid varit en ”ur-musik” som ligger i botten av mycket av musikupplevelsen över huvud taget. En självklar form som är utmanande att sätta personlig prägel på och utveckla inom sina givna, stränga lagar.”
https://arnesenbluesband.se/sv/
–
– Inställt för Coronavirusets pandemi!
Hela höstsäsongen !
Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
På Sensus (Norrgatan) kl 18.30
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun, Kulturrådet och Sensus.
–
Torsdag 15 oktober – VÄXJÖ
Mattias Welin & Per Sjödin duo
Konserten var mycket lyckad och med perspektiv på pandemin så var salen fullpackad, dvs 40 besökande, (varav 23 kvinnor som vi ska ange till myndigheterna).
Sedan var det 3 personer från huvudarrangören LNU KLUBB, 3 personer från FJiV och slutligen 3 personer STENladan.
–
VÄXJÖ
– Inställt för Coronavirusets pandemi!
Avser även två andra konserter under maj månad.
–
VÄXJÖ
– Inställt för Coronavirusets pandemi!
Måndag 18 maj
Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
På Sensus (Norrgatan) kl 18.30
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun, Kulturrådet och Sensus.
–
VÄXJÖ
– Inställt för Coronavirusets pandemi!
Måndag 4 maj
Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
På Sensus (Norrgatan) kl 18.30
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun, Kulturrådet och Sensus.
–
VÄXJÖ
– Inställt för Coronavirusets pandemi!
Onsdag 29 April
Leon Falk ”Satchmo tribute”
- Förband från St Sigfrids Folkhögskola
Leon Falk Satchmo Tribute med djup-dykning i Louis Armstrongs musikaliska värld – en av 1900-talets absolut mest betydelsefulla musiker.
Med samma klassiska ”Hot Five-sättning” som i de legendariska studiosessionerna på 20-talet har Leon Falk Satchmo Tribute med noggrannhet tagit sig an Louis Armstrongs musikaliska arv.
Lineup:
Leon Falk – trombon/sång, Erik Tengholm – trumpet/kornett, Adam Falk – klarinett, Uno Dvärby – banjo, Sara Karkkonen– piano
–
VÄXJÖ
– Inställt för Coronavirusets pandemi!
Måndag 20 april
Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
På Sensus (Norrgatan) kl 18.30
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun, Kulturrådet och Sensus.
–
VÄXJÖ
– Inställt för Coronavirusets pandemi!
Måndag 6 april
Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
På Sensus (Norrgatan) kl 18.30
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun, Kulturrådet och Sensus.
–
Onsdag 25 mars –
– Inställt i förebyggande syfte för Coronapandemin –
på Stenladan skulle Mattias Welin & Per Sjödin spela
Mattias verkar som frilansmusiker sedan -96 och började synas på de svenska scenerna tillsammans med Magnus Broo´s första platta ”Sudden Joy”.
Mattias jobbar med många svenska jazzartister, som Anders Widmark Trio, Apopocalyps, Carin Lundin Quintet, Dog Out, Fredrik Ljungkvist Trio, Ludvig Berghe Trio, Maggi Olin, Magnus Broo Quartet, Nordic Connect, You Kan Five och internationellt med Ingrid Jensen, David Berkman, Gerald Cleaver m.fl
Per delar sin tid mellan att vara gitarrlärare vid musikhögskolan i Malmö och att spela gitarr i olika band. T ex kommer Per att spela med i Jocke Wickström Trio torsdag 26 mars i Alvesta Kulturkällare.
Båda musikerna är välkända för Växjöpubliken och har tilldelats FJV utmärkelse JazzOskar.
Förband från St Sigfrids FHSK.
Arr: LNU KLUBB i samarbete med Jazz i Växjö
–
VÄXJÖ
– Inställt för Coronavirusets pandemi!
Måndag 23 mars
Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
På Sensus (Norrgatan) kl 18.30
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun, Kulturrådet och Sensus.
–
VÄXJÖ
Måndag 9 mars
Studiecirkeln som visar vägen genom jazzens labyrinter!
På Sensus (Norrgatan) kl 18.30
Curt Gustafsson och andra medlemmar i cirkeln visar vägen genom jazzens labyrinter.
Fika till självkostnadspris.
Arrangör: Föreningen Jazz i Växjö med stöd från Växjö kommun, Kulturrådet och Sensus
–
VÄXJÖ – Fredag 6 mars – Utvandrarnas Hus kl 19
Aloft Quartet